(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maqolada qissa janrining kelib chiqishi Qur’oni karim oyatlari bilan bog‘lab sharhlangan. Muqaddas kitobning A’rof, Baqara, Naml, Niso, Nuh, Maryam, Oli Imron, Kahf, Yusuf, Hud, G‘afur kabi suralar tarkibida qissa soʻzi qoʻllanilganligi keltirilgan. Nuh, Muso, Yusuf (S.A.V) haqidagi qissalarning mazmun-mohiyati, adabiy-estetik ahamiyati yoritilgan.