(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Мақолада замонавий педагогикада педагогик жараён деганда жамият ва шахснинг ўз талабларини қондиришга қаратилган ўқитиш ва тарбиянинг муайян воситалари ва усулларидан фойдаланган ҳолда таълим мазмунини амалга оширувчи ўқитувчи ва ўқувчиларнинг махсус ташкил этилган ўзаро ҳамкорлиги тушунилади. Педагогик жараёнда шахсни шакллантириш, ривожлантириш, тарбиялаш, ўқитиш, ўз-ўзини тарбиялаш ва ўз-ўзини тарбиялаш жараёнлари уларнинг юзага келишининг барча шароитлари, шакллари ва усуллари билан бирлаштирилади