(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada asalarilar qanoti pardaqanotli hasharotlar orasida, ularni harakatlantiruvchi vosita bo‘lib, ular asalari oyoqlariga hech qanday taaluqli bo‘lmay, alohida holda vujudga kelganligi. Asalari qanotlarining tuzilishi to‘g‘risida har xil gipotezalar borki ularning ko‘pchiligi hech qanday ahamiyatga ega emasligi. Asalari qanotlari g‘umbaklik davridan boshlanib, uning tomirlanishi ko‘zga tashlanib, tanadagi qon aylanish sistemasiga tutashgan haqidafi yo‘riqnomalar yoritilgan