(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqola psixologiya ta’lim yo‘nalishi talabalariga umumiy psixologiya fanidan mustaqil tayyorlanishlari uchun tavsiyaviy harakteriga ega. Zero, ta’lim tizimining hozirgi holati noan’anaviy ta’lim texnologiyalarining roli ortib borayotgani bilan tavsiflanadi. Talabalar tomonidan noan’anaviy ta’lim texnologiyalari yordami bilan bilimlarni o‘zlashtirish imkoniyati an’anaviy texnologiyalarga qaraganda ancha tezdir. Ushbu texnologiyalar bilimlarni rivojlantirish, egallash va tarqatish xarakterini o‘zgartiradi, o‘rganilayotgan fanlarning mazmunini chuqurlashtirish va kengaytirish, uni tezda yangilash, samaraliroq o‘qitish usullarini qo‘llash, shuningdek, har bir kishi uchun ta’lim olish imkoniyatini sezilarli darajada kengaytirish imkonini beradi