(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada Xorazm geografiyasini o‘rganishning ahamiyati haqida ma’lumotlar berilgan.Xorazm geografiyasini o‘rganishning asosiy sabablaridan biri bu mintaqaning tarixiy, madaniy va ekologik jihatlarini tushunishdadir. Xorazm geografiyasi uning tarixini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi, chunki uning qadimiy savdo yo‘llari chorrahasida joylashganligi uni savdo va madaniy almashinuvning jonli markazi sifatida joylashtirgan.