(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maqolada O‘rta Osiyo tarixi, madaniyati, ma’naviyati, jadidchilik, haqida ulkan meros qoldirgan Polvonniyoz Hoji Yusupovning hayoti va ijodi, uning Xorazm tarixida va ilmida nihoyatda ulkan meros qoldirganligini guvohi bo‘lamiz. Polvonniyoz Hoji Yusupov “Xotiralar”ida O‘rta Osiyo, xususan Xorazm xalqining ma’naviy, tarixiy, diniy - falsafiy merosini o‘rganishda o‘ziga xos konseptual - metodologik asosda tadqiq etilishini alohida qayd qilgan