(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada byudjet tashkilotlarida daromad va xarajatlar hisobini yuritish tizimining xalqaro tajribasi va O‘zbekistondagi amaliyoti tahlil qilinadi. Xalqaro standartlar, jumladan, Xalqaro davlat sektori buxgalteriya hisobi standartlari (IPSAS) va boshqa ilg‘or mamlakatlar tajribasi bilan O‘zbekiston amaliyoti o‘rtasidagi farqlar va o‘xshashliklar ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada daromad va xarajatlarni rejalashtirish, hisobot shakllari, shaffoflik darajasi hamda moliyaviy nazorat mexanizmlari bo‘yicha tahlillar keltirilgan.