(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada talabalar orasida jismoniy faollik darajasining hozirgi holati, uni belgilovchi omillar hamda bu darajani oshirishning samarali yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqotda jismoniy faollikning yoshlar salomatligi, ruhiy barqarorlik, aqliy mehnat samaradorligi va ijtimoiy faollikka ta’siri asoslab berilgan. Shuningdek, talabalar hayotiga sog‘lom turmush tarzini integratsiyalash, sportga qiziqishni oshirish, universitetlarda infratuzilmani yaxshilash va rag‘batlantiruvchi tizimlarni joriy etish orqali jismoniy faollikni oshirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqola sog‘lom avlodni tarbiyalashda jismoniy tarbiyaning o‘rni va uning ta’lim jarayonidagi integratsiyasiga alohida e’tibor qaratadi.