(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu ilmiy maqola yurak infarkti kasalligining etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilar, diagnostika usullari, davolash va profilaktika choralari haqida keng qamrovli ma’lumot beradi. Yurak infarkti — bu miokard to‘qimasining ishemik nekrozi bo‘lib, yurakni qon bilan ta’minlovchi koronar arteriyalar tromboz yoki spazmi bilan bog‘liq. Kasallikning erta aniqlanishi va to‘g‘ri davo choralari bemor hayotini saqlab qolishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada zamonaviy diagnostik usullar va innovatsion davolash yo‘nalishlariga ham alohida e’tibor qaratilgan.