(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada jahon bolalar adabiyoti, uning bolalar adabiyotida bajaradigan vazifalari hamda ushbu jarayonga hissa qo‘shgan adiblarning hayoti, ijod yo‘li va asarlarining yaratilish tarixi haqida so‘z yuritilgan. Shu bilan birgalikda bugungi kunda bolalar adabiyotiga bo‘lgan e’tiborni biroz sustlashayotganligini, aksariyat yozuvchilar bolalik obrazlarini bola tilida emas balki kattalar nigohida tasavvur etib yaratilayotganligini tahlil qilinganligini kuzatishimiz mumkin.