(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Charm-poyabzal sanoati mahalliy xomashyo - hayvonlar terisidan yumshoq va qattiq charm, tabiiy va sun’iy charmdan poyabzal, shuningdek, telpak, ot-ulov asboblari, attorlik buyumlari, to‘qimachilik va boshqa mashina uchun detallar ishlab chiqaradi. Charm sanoati O‘zbekistonda hunarmandchilikning qadimiy turi sifatida mavjud. Toshkent, Samarqand, Buxoro, Qo‘qon shaharlarida, Xorazmda yuzlarcha ko‘nchilik do‘konlari bo‘lib, ularda teridan turli nav charmlar tayyorlangan.