(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada kurash bo‘yicha murabbiylik faoliyatining zamonaviy yondashuvlari, interfaol ta’lim metodlarining ahamiyati va murabbiy-sportchi o‘rtasidagi samarali kommunikatsiyaning sportchilarning rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot Toshkent, Farg‘ona va Buxoro viloyatlaridagi sport maktablari misolida olib borilib, interfaol yondashuvlarning mashg‘ulot samaradorligi va sportchilarning motivatsiyasiga ta’siri o‘rganilgan. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, murabbiy va sportchi o‘rtasidagi ochiq muloqot, individual yondashuv va zamonaviy metodikalar sportchilarning ishonchi va natijalarini sezilarli darajada oshiradi.