(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Zamonaviy to’qimachilik sanoatida inson harakatini aniqlashga qodir aqlli materiallar muhim innovatsion yo‘nalishlardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada sensorli iplar yordamida ishlab chiqarilgan trikotaj matolarning harakatga sezgirlik xususiyatlari, ular asosida tayyorlangan smart kiyimlarning sport va reabilitatsiya sohalaridagi amaliy ahamiyati, texnologik imkoniyatlari va ilmiy asoslari yoritiladi. Tadqiqot davomida turli sensorli tolalar, elektron o‘lchov tizimlari, hamda sinov natijalari asosida materiallarning funksional samaradorligi baholangan.