(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada paremiologik birliklarning (maqol, matal, aforizm) kommunikativ va pragmatik xususiyatlari har ikki til materiali — o‘zbek va ingliz tillari — asosida tahlil qilinadi. Ushbu birliklarning muloqotda qanday maqsadlarda qo‘llanishi, ularning ijtimoiy, madaniy va psixologik ta’siri, kontekstga ko‘ra ma’no yuki o‘zgaruvchanligi keng yoritiladi.