(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada Farg‘ona vodiysida zig‘ir tolasini yetishtirish imkoniyatlari ilmiy asosda yoritilgan. Zig‘ir ekinining agroiqlim sharoitiga moslashuvi, tola hosildorligi va sifati bo‘yicha dala tajribalari o‘tkazildi. Natijalarga ko‘ra, zig‘ir ekologik toza, kam resurs talab qiluvchi va iqtisodiy jihatdan foydali ekin sifatida baholandi. Zig‘ir yetishtirish Farg‘ona vodiysida to‘qimachilik xomashyo bazasini diversifikatsiya qilishda muhim omil bo‘lishi mumkinligi isbotlandi.