(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Мақолада ташқи савдо фаолиятини солиққа тортишнинг назарий асослари ва Ўзбекистондаги амалий ёндашувлар таҳлил қилинади. Глобал иқтисодиёт шароитида экспорт-импорт операцияларини солиқлаштиришдаги муаммолар ва миллий солиқ сиёсатидаги устувор йўналишлар кўриб чиқилади. Шунингдек, божхона тўловлари, акциз ва ҚҚС тизимидаги ўрин, солиқ маъмуриятининг рақамлаштирилиши ва халқаро солиқ ҳамкорликнинг аҳамияти ёритилади. Илмий таҳлиллар асосида хорижий тажриба билан таққослаш орқали амалий таклифлар берилган.