(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ушбу мақолада пахтани ташувчи ҳаводан ажратиш жараёнида тола билан таъсирда бўлувчи ишчи қисмларнинг маҳсулот дастлабки сифат кўрсатгичларига таъсири ўрганилди. Унга кўра мавжуд қонуниятлар асосида назарий таҳлиллар олиб борилди. Реал шароитда мавжуд технология пневмотранспортига узатишдаги муаммолар ва уларнинг амалий ечимлари устида назарий изланишлар олиб борилган. Пахтани ҳаводан ажратиш жараёнга таъсири бўйича назарий изланишлар натижаларига асосланган хулоса ва таклифлар берилган.