(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Халқ ўйинлари болаларда миллий ғурурни ўстириш билан бирга уларни жисмоний чиниқтиради ҳам. Чунки халқ ўйинларида уларнинг иштирокчиларидан кўп жисмоний куч сарфлашни, кўп ҳаракатланишни талаб этади. Халқ ўйинларининг турлари ниҳоятда кўп ва улар тарихан турли-шароитлар натижасида туғилган, шаклланган, даврлар ўтиши билан ўзгариб, такомиллашиб борган.