(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Sun’iy intellekt, blokcheyn, IoT, AR va VR kabi ilg‘or texnologiyalar turizm kompaniyalariga resurslarni samarali boshqarish, shaxsiylashtirilgan xizmatlar ko‘rsatish va ekologik ta’sirni kamaytirishda muhim rol o‘ynaydi. Raqamli transformatsiya jarayonida kompaniyalar nafaqat texnologik yangiliklarni joriy etadi, balki tashkilot madaniyati, yetakchilik va ish uslublarini ham tubdan yangilashga majbur bo‘lmoqda. Marketing strategiyalarida barqarorlikka asoslangan yondashuv, ya’ni ijtimoiy, ekologik va iqtisodiy manfaatlarni uyg‘unlashtirish, zamonaviy sayyohlar ehtiyojlariga mos keladi va brend imidjini mustahkamlaydi. Amaliy misollarda esa ekologik toza joylashtirish, barqaror yo‘nalishlarni targ‘ib qilish, yashil sertifikatlarni raqamli platformalarda namoyish etish va ijtimoiy tarmoqlarda barqaror turizm bo‘yicha xabardorlikni oshirish kabi strategiyalar samaradorligi ko‘rsatib berilgan. Shu tariqa, innovatsion va paradigmaviy yondashuvlar turizm marketingining raqamli va barqaror rivojlanishiga asos bo‘lib xizmat qiladi.