(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada jahon bolalar adabiyotining yirik vakili Mark Tvenning mashhur “Geklberri Finning boshidan kechirganlari” romani va undagi bola-qahramonlarning obrazlari, xarakterlari va ularning ko‘rsatgan jasoratliklari haqida so‘z yuritilgan. Shu bilan birgalikda asliyatdan qilingan tarjimalarning o‘zbek tilida qanday berilganligi, tarjimonning vositali til orqali bo‘lsada, amalga oshirgan tarjimalarining tahlili haqida to‘xtalib o‘tilgan.