(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Bolalar ko’z salomatligi nuqtai nazaridan alohida e’tibor talab qiladigan yosh guruhini tashkil qiladi. Ko’zlar bolalarga dunyoni o’rganish va muloqot qilishda muhim rol o’ynaydi. Biroq, turli sabablarga ko’ra bolalarda ko’z kasalliklari paydo bo’lishi mumkin. Ushbu buzilishlar erta yoshda aniqlanmasa va davolanmasa, bolaning ko’rish rivojlanishiga salbiy ta’sir ko’rsatishi mumkin.