(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada Samarqand viloyati Nurobod tumanining aholisi soni, joylashuvi va demografik vaziyati tahlil qilinadi. Tuman aholisi tabiiy o‘sishi, migratsiya jarayonlari hamda yosh tarkibi kabi muhim demografik ko‘rsatkichlar ko‘rib chiqiladi. Aholining MFYlar bo‘yicha taqsimoti va urbanizatsiya jarayonlarining tumandagi ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga ta’siri ham yoritiladi.