(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Raqamli marketing va an’anaviy marketing mahsulot va xizmatlarni ilgari surishda ikki xil yondashuv bo’lib, ularning har biri o’ziga xos xususiyat va afzalliklarga ega. Raqamli marketing ijtimoiy media, qidiruv tizimini optimallashtirish (SEO), elektron pochta va kontekstli reklama kabi onlayn kanallardan foydalanishga tayanadi, bunda aniq maqsadli auditoriya, aloqalarni shaxsiylashtirish va real vaqt rejimida ish faoliyatini o’lchash mumkin. An’anaviy marketing, o’z navbatida, keng qamrovni ta’minlash va uzoq muddatli brend imidjini yaratish uchun televidenie, radio, bosma va tashqi reklama kabi oflayn kanallardan foydalanadi. Ushbu tadqiqotda raqamli va an’anaviy marketingdan asosiy farqlari, va uning afzallik va kamchiliklar ko’rib chiqiladi.