(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga xalq og‘zaki ijodining muhim janrlaridan biri bo‘lgan rivoyatlarni, xususan, “Shiroq” rivoyatini o‘rgatish metodikasi haqida fikr yuritiladi. Rivoyatlarning tarbiyaviy, axloqiy, tarixiy ahamiyati yoritilib, ularni dars jarayonida samarali qo‘llash usullari, interfaol metodlar va tasviriy vositalardan foydalanish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, “Shiroq” rivoyati asosida o‘quvchilarda vatanparvarlik, jasorat va tarixiy xotirani shakllantirishga qaratilgan yondashuvlar taklif etiladi.