(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada paranazal bo‘shliqlar (sinuslar) va ularning stomatologik amaliyotdagi o‘rni, shuningdek, bu anatomik tuzilmalar bilan bog‘liq patologiyalarning stomatologik kasalliklar bilan aloqasi keng yoritiladi. Paranazal bo‘shliqlar — bu bosh miya bo‘shlig‘ida joylashgan havo to‘ldirilgan bo‘shliqlardir. Ularning asosiy turlari frontal, maxillary, ethmoid va sphenoid sinuslardan iborat bo‘lib, ular nafaqat burun orqali nafas olishni qo‘llab-quvvatlaydi, balki bosh miya og‘irligini kamaytirish va ovoz sifatini yaxshilash kabi vazifalarni ham bajaradi.