(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada biologiya, xususan anatomiya sohasiga oid terminlarning leksikografik xususiyatlari nemis va oʻzbek tillari misolida tahlil qilinadi. Anatomiya terminlarining ikki tildagi tuzilishi, ma’no jihatlari, lug‘atlarda berilish shakllari, ularning tarjima usullari va ilmiy uslubda qo‘llanishi o‘rganiladi. Shuningdek, terminlarning morfologik va semantik qurilishi, sinonim va omonim birliklar, shuningdek, tilshunoslik nuqtayi nazaridan ularning milliy xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqolada nemis va oʻzbek tillaridagi ilmiy-texnik lugʻatlarning roli ham alohida yoritiladi.