(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
oshqozon yarasi oshqozon shilliq qavatida trofik buzilishlar sodir bo`ladigan kasallik.oshqozon yarasi ko`pincha 20-50 yosh erkaklar orasida kuzatiladi.kasallik bahor va kuz faslida tez tez qaytarilishi bilan tavsiflanadi. Oshqozon yarasi sababi odatda odamning asab tizimini kuchlantiradigan stresslar bo`lib u o`z navbatida oshqozon ichak trakti muskullarining va qon tomirlarining spazimini keltirib chiqaradi natijada oshqozonning qon bilan ta`minlanishi buziladi va oshqozon sharbati shilliq qavatiga salbiy ta`sir qiladi bu me`da yaralarini paydo bo`lishiga olib keladi.