(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada ekologik xavf tushunchasi va uning huquqiy tabiatiga oid masalalar tahlil qilinadi. Ekologik xavf asosida yuzaga keluvchi huquqiy munosabatlarning nazariy asoslari, xalqaro huquqiy me’yorlar va O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligi doirasidagi milliy mexanizmlar atroflicha ko‘rib chiqilgan. Muallif ekologik xavf subyektlari, huquqiy tartibga solish shakllari, hamda ekologik javobgarlik turlarini tahlil qiladi. Maqolada ekologik xavfni samarali boshqarish va huquqiy tartibga solish bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosa va takliflar ilgari surilgan.