(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
maqolada Sirdaryo viloyati Oqoltin tumani tabiati, aholisi va xo’jaligiga umumiy tavsif berilgan. Asosiy e’tibor tuman tabiiy sharoitu va resurslari, aholi soni va joylashuvi, aholi zichligi, aholi takror barpo bo’lishi, MFYlar, shuningdek, iqtisodiyotining tarmoqlar tarkibigaru o’zgarishlarga qaratilgan.