(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur tezisda O‘zbekiston oliy ta’lim tizimiga xorijiy investitsiyalarni jalb qilish jarayoni va uning samaradorligini baholash mexanizmlarini takomillashtirish masalasi yoritilgan. Xorijiy investitsiyalar ta’lim sifatini oshirish, ilmiy-innovatsion loyihalarni rivojlantirish hamda universitetlarning xalqaro reytinglardagi o‘rnini mustahkamlashga xizmat qilishi ta’kidlangan. Investitsiyalarning ta’lim tizimiga ta’sirini baholashda xalqaro tajribadan foydalanish, investitsiyalarni shaffof taqsimlash va ilmiy tadqiqotlarni moliyalashtirish muhimligi ko‘rsatib berilgan.