(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ilmiy maqolada jamoatchilik nazoratini tushunchasining kelib chiqishi, jamoatchilik nazorati tushunchasining rivojlanish asoslari, huquqiy asoslarini yaratilish bosqichlari, jamoatchilik nazorati tushunchasi va uning rivojlanishi borasida olimlarning turli xil qarashlari tahlil qilingan. Davlat organlari faoliyatida jamoatchilik nazoratini joriy qilish masalalari ilmiy tahlil qilingan.