(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Katarakta –bu ko’z gavhari shaffofligini yo’qotib , ko’rishning yomonlashishiga olib keladigan kasallikdir .U bir yoki ikkila ko’zga ta’sir qilishi mumkin va ko’pincha keksa odamlarda uchraydi . Kataraktani davolash , odatda , shikastlangan gavharni sun’iyga almashtirish uchun jarrohlik aralashuvini o’z ichiga oladi .