(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqola pragmalingvistika doirasida nutqiy aktning o‘rni va ahamiyatini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada nutqiy aktning pragmatik jihatlari, ularning ijtimoiy munosabatlarda tutgan o‘rni va kommunikativ vazifalari o‘rganiladi. Maqolada, shuningdek, nutqiy aktlarning tasnifi va ularning pragmatik funksiyalari haqida keng qamrovli ma’lumotlar berilgan.