(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Energiya resurslarini tejash va muqobil energiya manbalarini rivojlantirish bugungi kunda dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Mini va mikro gidroelektr stansiyalar (GES) ekologik toza energiya manbai bo‘lib, ularni elektr tarmoqlariga ulash orqali mahalliy hududlarning energiya mustaqilligini ta’minlash mumkin. Ushbu maqolada mini va mikro GES lardagi generatorlarni elektr tarmog‘iga parallel ishlatishning texnik va iqtisodiy jihatlari tahlil qilinadi.