(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqoladatda talabalarda sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda innovatsion texnologiyalarni qo‘llashning ahamiyati tahlil qilinadi. Sog‘lom turmush tarzi, jismoniy faoliyat, to‘g‘ri ovqatlanish va psixologik farovonlikni o‘z ichiga oladi. Innovatsion texnologiyalar, masalan, mobil ilovalar, onlayn platformalar va interaktiv dasturlar orqali talabalarga sog‘lom turmush tarzini rivojlantirishda yordam berishi mumkin. Ushbu maqolada innovatsion yechimlar orqali talabalarning salomatligini yaxshilash, ularning motivatsiyasini oshirish va sog‘lom odatlarni shakllantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Natijada, bu yondashuvlar nafaqat individual salomatlikni yaxshilashga, balki umumiy akademik muvaffaqiyatga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Tadqiqot natijalari ta’lim muassasalari va davlat tashkilotlari uchun foydali tavsiyalarni taqdim etadi