(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Iqtidorli talabalar ilmiy bilimlarni rivojlantirish jarayoni o‘quv faoliyatining samaradorligini oshirish, shuningdek, ularning shaxsiy va professional rivojlanishiga katta ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu maqolada iqtidorli talabalarni ilmiy bilimlarni rivojlantirishning pedagogik-psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Iqtidorli talabalarni o‘qitish jarayonida pedagogik usullar, metodlar va psixologik yondoshuvlar, shuningdek, motivatsiya va o‘z-o‘zini rivojlantirishning ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Iqtidorli talabalar o‘zlarining ilmiy salohiyatlarini maksimal darajada namoyon etishlari uchun o‘qituvchi va ilmiy jamoa tomonidan o‘ziga xos yondoshuvlar talab etiladi. Ushbu tadqiqot iqtidorli talabalarni ilmiy faoliyatga jalb qilish, ularning kreativ fikrlashini rivojlantirish va ilmiy izlanishlarga bo‘lgan qiziqishlarini oshirishda yordam beradi.