(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada viruslarning tarqalishini oldini olish chora-tadbirlari o‘rganiladi. Tadqiqotda viruslarning epidemiologik xususiyatlari, tarqalish omillari va diagnostika usullari tahlil qilingan. Viruslarga qarshi samarali profilaktika choralarini amalga oshirish, jumladan emlash dasturlari, sanitariya-gigiyena qoidalariga rioya qilish va aholining xabardorligini oshirish kabi yo‘nalishlarga e’tibor qaratilgan. Maqolada viruslar bilan kasallanishning oldini olish strategiyalari yoritiladi.