(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada aralash tolalar asosida ip yigirish jarayonida ikkilamchi materiallardan foydalanishning o‘rni va afzalliklari ko‘rib chiqilgan. To‘qimachilik sanoatida qayta ishlangan xomashyolardan foydalanish orqali iqtisodiy samaradorlikka erishish va ekologik barqarorlikni ta’minlash yo‘llari tadqiq etilgan. Ikkilamchi resurslardan foydalangan holda ishlab chiqariladigan iplar sifatini oshirish usullari ham yoritilgan.