(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Usı maqala qaraqalpaq tilinde taǵam atamaları hám olardıń leksika-semantikalıq qásiyetlerin, olardıń lingvistikalıq hám mádeniy táreplerin úyreniwge arnalǵan. Taǵam atamaları tekǵana kúndelikli turmıstıń bir bólegi emes, al jámiyet tariyxı, úrp-ádetleri hám mádeniy ózgesheliklerin sáwlelendiriwshi qural ekenligi bayanlanǵan. Maqalada qaraqalpaq xalqınıń asxana mádeniyatı hám taǵam atamaları arqalı milliy identifikaciyalaw procesi kórsetilip, olar xalıqtıń tariyxıy hám ekonomikalıq ómirin sáwlelendiriwshi tiykarǵı kórsetkish retinde qaraladı. Qaraqalpaq tilindegi taǵam leksikasınıń lingvistikalıq analizi nátiyjesinde til hám mádeniyat arasındaǵı óz-ara baylanıslılıq zárúrligini ashıp beriw názerde tutıladı.