(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada Xorazm vohasining tarixiy davlarda nomini kelib chiqishi va Xorazmning o‘sha davrlarda rivojlanishi, iqtisodiy aloqalari haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, Xorazm tushunchasining turli adabiyotlarda qanday atalganligi, kelib chiqishiga oid bo‘lgan rivoyatlardan eng haqiqatga yaqin bo‘lgan, olimlar tomonidan tan olinganlarini tahlil qilish va tarixiylik metodlaridan foydalanilganligi haqida hamda, maqola mualliflarining fikr hamda xulosalari haqida so‘z boradi.