(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Япониянинг ўз табиий энергия ресурсларига эга эмаслиги мамлакат энергетика сиёсати ва стратегияси энергия ресурсларини етказиб берувчи давлатлар билан ўзаро самарали ҳамкорлик ўрнатиш, изчил ва конструктив энергетика сиёсатини амалга ошириш, шунингдек, янги муқобил энергия манбаларини вужудга келтириш ва шу орқали мамлакатнинг энергетика тизими хавфсизлигини таъминлашга қаратилганлигини англатади.