(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada yengil sanoat sohasida 3D texnologiyalarining qo’llanilishi, ularning dizayn jarayonlarini optimallashtirish va mahsulot sifatini oshirishdagi roli tahlil qilinadi. 3D skanerlash, 3D bosib chiqarish va virtual kiyim sinovlari kabi texnologiyalar yordamida an’anaviy usullarga nisbatan samaraliroq va ekologik toza yechimlar yaratilmoqda. Shuningdek, maqolada 3D texnologiyalarining kelajakdagi istiqbollari ham ko’rib chiqiladi.