(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mamlakatimizda chakana savdoning rivojlanishi bilan bir qatorda iste’molchi xulq-atvorining o‘zgarishi, xaridorlar tomonidan tovarlarning sifati va assortimentiga hamda ko‘rsatilayotgan savdo xizmatlariga bo‘lgan talabining tobora ortib borish tendensiyasi kuzatilmoqda. Korxonalarda ishlab chiqarishga bo’lgan talablarni umumiy qismini ishchilarning xulq-atvoridan kelib chiqib belgilanadi shunday qilib korxonani rivojlanishiga ishchilarning xarkteri asosiy ahamiyat xisoblanadi. Bunday sharoitda xaridorlarga qo‘shimcha savdo xizmatlarini taklif etish orqali ko‘rsatilayotgan xizmatlar sifatini oshirish va takroriy xaridini raqobatlantirish chakana savdo raqobatbardoshligini oshirishning va unga ta’sir etuvchi omillarning zamonaviy yo‘nalishlaridan biri sifatida namoyon bo‘ladi.