(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini o‘qitishda qo‘llaniladigan zamonaviy pedagogik metodlar va ularning ta’lim jarayonidagi o‘rni haqida tahlil qiladi. Maqolada zamonaviy metodlarning asosiy xususiyatlari, o‘quvchilarning o‘rganish samaradorligini oshirishdagi roli va metodlarni amaliyotda qanday qo‘llash kerakligi muhokama qilinadi. Tadqiqotda metodlarning ijtimoiy va psixologik asoslari, shuningdek, o‘quvchilarning rivojlanishiga ta’siri batafsil o‘rganiladi. Natijada, zamonaviy metodlarni boshlang‘ich ta’lim tizimida samarali qo‘llash bo‘yicha tavsiyalar beriladi.