(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur mavzu doirasida tasvirlarni tahlil qilishda filtrlash algoritmlarining ishlash tamoyillari, samaradorligi va ularni real amaliyotga joriy qilish yoʻllari koʻrib chiqiladi. Median va Gaus filtrlari raqamli tasvirlarni ishlov berishning dastlabki bosqichlarida, ayniqsa, tibbiy diagnostika va mashinasozlikdagi avtomatlashtirilgan tizimlarda keng qoʻllanilib, tasvir sifatini yaxshilash va analiz natijalarini aniqroq olish imkonini beradi