(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Hujayra fiziologiyasi hujayralarning turli biologik jarayonlarini, masalan, ovqatlanish, metabolizm, hujayra bo’linishi va signal uzatishni o’rganadigan ilmiy soha. O’simlik hujayralari hayvon hujayralaridan bir qator o’ziga xos xususiyatlar bilan farq qiladi. O’simlik hujayralari oʻziga hos turli xil vazifalarni bajaradi bu esa oʻz navbatida organizmni bir butun yaxlit sistema koʻrinishida ishlashini taʼminlaydi