(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola tabiiy geografiya fanini o‘qitish jarayonida yangi ta’lim vositalaridan foydalanish usullari va uning samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ta’lim texnologiyalarining tez rivojlanishi ta’lim jarayonini zamonaviylashtirish va uning sifatini oshirishga katta ta’sir ko‘rsatmoqda. Xususan, tabiiy geografiya kursi darsliklari bilan ishlashda innovatsion texnologiyalarni qo‘llash, talabalarning ta’lim faoliyatini faollashtirish, bilim olishning samaradorligini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ta’lim texnologiyalarining eng zamonaviy usullari va metodlari, shu jumladan multimedia, interaktiv platformalar va onlayn resurslar haqida fikrlar keltirilgan.