(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada to‘qimachilik sanoatida ilmiy tadqiqot ishlarining samaradorligi va ularning sanoat rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Xususan, mamlakatimizda standart talablariga asoslangan holda sifatli to‘qimachilik olovbardosh matosi ishlab chiqarilganligi va ushbu matoning fizik-mexanik xossalari tadqiq etilganligi keltirilgan. Ilmiy tadqiqotlarning innovatsion yondashuvlari, texnologik jarayonlarni modernizatsiya qilishdagi roli va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, ilmiy izlanishlar orqali sanoatdagi ekologik masalalarni hal qilish, resurslardan tejamkor foydalanish va mahsulot sifatini yaxshilash usullari o‘rganilgan. Maqolada tadqiqot natijalari asosida to‘qimachilik sohasida ilmiy faoliyatni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Ushbu izlanish to‘qimachilik sanoati uchun barqaror rivojlanish strategiyalarini ishlab chiqishda nazariy va amaliy ahamiyatga ega.