(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada ta’lim muassasalarida energiya tejashni ta’minlash bo‘yicha amalga oshirilishi mumkin bo‘lgan chora-tadbirlarning taxlili keltirilgan. Energiya resurslaridan samarali foydalanish bugungi kunda dolzarb masalalardan biri hisoblanadi, ayniqsa ta’lim muassasalari kabi jamoat binolarida. Tadqiqot davomida energiya tejashning iqtisodiy, texnologik va ekologik jihatlari ko‘rib chiqilgan. Binolarning issiqlik izolyatsiyasi, energiya samarador qurilmalar, qayta tiklanadigan energiya manbalaridan foydalanish va avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlarini joriy etish kabi chora-tadbirlar o‘rganilgan. Shuningdek, ushbu chora-tadbirlarning amalga oshirilishi natijasida kutilayotgan iqtisodiy tejam va ekologik samaralar ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada ta’lim muassasalarida energiya tejash bo‘yicha strategik yondashuvlarni shakllantirishga qaratilgan tavsiyalar taqdim etiladi.