(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining savodxonligini oshirishda ajdodlarimizning madaniy merosidan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda xalq og‘zaki ijodi, maqollar, dostonlar va milliy qadriyatlarga asoslangan matnlarning o‘quv jarayoniga integratsiyasi o‘quvchilarning o‘qish tezligi, matnni tushunish darajasi va qiziqishini oshirishda muhim rol o‘ynashi ko‘rsatilgan. Eksperimental usulda olib borilgan sinov natijalariga ko‘ra, ajdodlar merosidan foydalanish o‘quvchilar savodxonligini oshirishning samarali usullaridan biri sifatida qayd etildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, milliy meros o‘quvchilarni o‘z tarixiy ildizlariga yaqinlashtiradi va ular orasida milliy g‘urur va madaniy identifikatsiyani rivojlantiradi.